MIND FACTORY by ECCO

 

I forbindelse med virksomhedens 50 års jubilæum i 2013, ønskede ECCO at donere en gave til Tønder by. For at styrke det lokale uddannelsesmiljø, og fremme kreativiteten og innovationslysten blandt de unge, valgte man at etablere et ”innovationshus” i forbindelse med byens nye campus (der også er tegnet af ZENI arkitekter). Baseret på tegnestuens erfaring med at skabe inspirerende læringsmiljøer, valgte man ZENI arkitekter til at varetage opgaven.
Resultatet er blevet et lille, men meget markant byggeri, hvor en bølgende teglfacade omkranser et indbydende og inspirerende forløb af indre rumligheder.
Huset er indrettet så åbent og fleksibelt som muligt, så der ikke spændes ben for kreativiteten og nytænkningen. Indbyrdes sammenhængende rumligheder giver mulighed for at holde oplæg, brainstorme, og producere prototyper i værkstedet.
En central, skulpturel vindeltrappe fører op til en tagterrasse, hvor der er mulighed for at få luft til hjernen og bryde et evt. fastlåst tankemønster. Tagterrassen sikrer, at der både i overført og i konkret betydning er højt til loftet.


Type: Privat opdrag

Størrelse: ca. 320 m2 nybyg

Status: OPført 2015

Kunde: ECCO

Samarbejdspartnere: Ingeniør'ne

Lokation: Tønder