Julemærkehjemmet Kildemose

 

Multisalen er placeret, i skoven mod nordvest, afsides fra det eksisterende kompleks. Området fremstår som et naturligt kuperet landskab med junglesti og høje gamle træer. Gennem træerne anes det eksisterende Julemærkehjem, og i baggrunden ses Roskilde fjord.
Intentionen med huset er at udnyttet grundens særlige kvaliteter. Og skabe en dynamisk arkitektur, der i kraft af sin formgivning inviterer til leg og bevægelse i- og omkring huset. Huset er disponeret med 2 store terrasser mod øst og vest. I mellemrummet ligger multisalen, som et overdækket landskab, med udsigt ud over vandet. Østterrassen tjener som en ankomst til multisalen, et udgangspunkt for at udforske naturen i området, og et samlingspunkt hvor man kan tale til en større forsamling. Vestterrassen er mere privat i sin karakter og giver et ophold, til de børn som ønsker at nyde naturen alene.


Type: undervisningsbyggeri, idræt

STATUS: Opført 2013

Størrelse: ca 400 m2

Kunde: Julemærkefonden

Samarbejdspartnere: AKSEL V. JENSEN A/S

Lokation: Frederikssund