ABENA nyt domicil

 

Administrationsbygningen for ABENA A/S er opført på en grund, der støder op til den sønderjyske motorvej E45.  Netop placeringen ved motorvejen har været en betydende design-parameter i udformningen af bygningen. Dette kommer til udtryk ved bevidst rolige facader, med en fast vinduesrytme, der brydes af nogle enkelte store greb, sådan at bygningen også kan aflæses, når man kører forbi med 130 km/h.
Facaderne er beklædt med zink i et vildt forbandt, og fremstår enkle og skarpskårne. Som en opblødende kontrast til de metalliske facader er udvalgte vinduesrammer udført i træ.
Indgangen er placeret centralt i bygningen, hvorved behovet for forbindelsesgange er minimeret og bygningen bliver derfor klar og overskuelig. 
Bygningen er klart disponeret, sådan at alle kontorer er placeret ud til yderfacaderne, mens fællesfaciliteterne, såsom mødelokaler, printerrum, thekøkkener og toiletter, er placeret ud til de to atriumgårde.  Som en kontrast til den ellers rolige materialeholdning i bygningen, er møde- og trapperum malet i klare signalfarver.
Mod nord, og synligt fra motorvejen, er der lavet et skår i facaden i parterreetagen. Det markerer indgangen for erhvervskunder, der kan få en præsentation af virksomhedens produkter i et stort, dertil indrettet, showroom.

VINDER AF AABENRAA KOMMUNES ARKITEKTURPRIS 2011


Type: Privat opdrag

STATUS: Opført 2010

Størrelse: 7.500 m2

Kunde: ABENA

Samarbejdspartnere: MTHøjgaard

Lokation: Aabenraa