Projekt: VUC Vest, udvidelse
Type: Konkurrenceforslag
Størrelse: ca. 2.800 m2 nybyg
Kunde: VUC Vest
Samarbejdspartnere: 5E byg, Arne Elkjær
Lokation: Esbjerg

 

VUC Vest

Konkurrenceforslag til Udvidelse af VUC i Esbjerg indeholdende: Ny tilbygning med multisal og lokaler til de kreative fag mod nord, og ny tilbygning med undervisnings- og gruppelokaler mod syd.
Byggeprogrammet, og især lokalplanen, har givet nogle ret klart definerede rammer for disponeringen af de forskellige bygningskroppe på grunden.
I stedet for at lade os begrænse af disse rammer, har vi valgt at omfavne dem, og bruge dem som afsæt for at skabe nogle klart definerede bygningsvolumener, der via en fælles materialitet og bearbejdning bindes sammen på tværs af forskelle i højde og geometri.
Multisalen fremstår med sine 12 m som det mest fremtrædende element. På vest- og sydsiden af salen smyger en L-formet bygning sig i én etage, der rummer alle de øvrige funktioner i afsnittet, herunder depoter til multisalen, sådan at det kun er selve salen, der markerer sig i højden.
Udover at skabe nogle gode indvendige rum, har vi lagt stor vægt på at skabe et stort, attraktivt og beskyttet gårdrum, der vil fungere som et væsentligt supplement til de indendørs undervisnings- og sociale rum.