Projekt: Campus Vejle
Type: Konkurrenceforslag
Størrelse: ca. 4.000 m2 nybygning og 1.600 m2 ombygning
Kunde: Campus Vejle
Samarbejdspartnere: Birch og Svenning A/S, Sloth Møller og Ingeniørgruppen Syd
Lokation: Vejle

Campus Vejle - nyt VUC

 

Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet, rumlighed og oplevelse indenfor en relativt stram økonomisk ramme. Ved at fokusere på enkle, velafprøvede løsninger, er det lykkedes at skabe et arkitektonisk stærkt hus, med så mange undervisningskvadratmeter som muligt.

Det har været magtpålæggende at skabe et hus, der harmonerer med den eksisterende campus-bebyggelse, og derved signalere en klar samhørighed med denne. Det har dog samtidig været vigtigt at skabe en bygning, der har sit eget udtryk og som signalerer, at den også har sin egen klare identitet som VUC-bygning.

Der er i forslaget lagt vægt på at skabe fleksible planløsninger, der kan indrettes efter behov. Som udgangspunkt er der dog lagt op til, at de lukkede læringsrum placeres langs facaderne mod øst og vest, og at der derimellem placeres et varieret forløb af åbne områder for gruppearbejde, socialt samvær og lignende.  Desuden er der i den overordnede disponering lagt stor vægt på at skabe et stort, sammenhængende grønt område mellem bygningerne, da dette netop er et væsentligt element i hele campus-begrebet.