Projekt: Integreret institution
Type: Konkurrenceforslag
Størrelse: 730 m2
Kunde: Haderslev Kommune
Samarbejdspartnere: Bo Michelsen, Rambøll
Lokation: Sommersted

Troldemarken

 

Med dette forslag har det været vores intention, at skabe så attraktive rammer som muligt, der i videst muligt omfang imødekommer brugernes ønsker, indenfor en yderst stram økonomisk ramme.

Vi har søgt at skabe en arkitektonisk og funktionel merværdi med simple, ikke- fordyrende, tiltag.

Der er lagt vægt på at skabe nogle attraktive udendørs opholdsarealer i tæt tilknytning til de indendørs opholdsrum, så der er en tæt kobling, og kontakt, mellem inde og ude.

Vi har desuden haft fokus på at skabe et energirigtigt hus, der både minimere behovet for ekstra opvarmning/nedkøling samt behovet for supplerende, kunstig belysning.

Da vi har været nødsagede til at være yderst rationelle, er bygningen, der rummer alle de opvarmede rum, udlagt som et stramt, rektangulært volumen, beklædt med klinkbrædder i ubehandlet lærk.

Ved hjælp af et levende vinduesmønster, karnapper, farvede partier og et forløb af espaliér på nord- og sydsiden, med integrerede skure og liggehaller, er det dog lykkedes at skabe en karakterfuld bygning, der klart signalerer, at dette er et sted for børn.