Projekt: Musikhus
Type: Skitseforslag
Størrelse: Ombyg: ca 1.650 m2, Nybyg: ca 1.900 m2
Kunde: Musik i Haderslev (MiH)
Samarbejdspartnere: MiH, Vostok v/ Rasmus Elbæk Rysgaard
Lokation: Haderslev

MiH

 

Ved at opføre lokalerne til “Musik i Haderslev” (MiH) i det eksisterende Haderslevhus, vil det placere sig på den kommende akse, der går fra midtbyen, og ud til det nye VUC og SKATECITY på havnen. “Musikkens Hus Haderslev” vil blive et markant punkt på aksen, samtidig med, at det vil være med til at lokke folk længere væk fra gågade-miljøet, hvilket vil skabe mere liv i den øvrige midtby.

Sammen med “Bispen” og “Teatret Møllen” vil MiH desuden danne en stærk “kulturel trekant”, der vil give midtbyen en markant kulturel profil.

MiH placerer sig i den velbevarede del af det gamle Haderslev. Det er af stor betydning, at den autentiske stemning bevares, og respekteres. Derfor bevares det eksisterende forhus ud mod slotsgade, samt den store, bagvedliggende sal.

Projektet omfatter, i sin helhed, en renovering af hovedbygningen ud mod Slotsgade, og den store sal, opførelsen af en ny mellembygning, der forbinder de to, samt en helt ny bygning med musikundervisnings- og øvefaciliteter nord for den store sal.