Projekt: Kværs Børneunivers
Type: Integreret institution
Størrelse: 427 m2
Kunde: Sønderborg Kommune
Samarbejdspartnere: Sloth Møller, Esbensen
Lokation: Kværs
Status: Opført 2009

Kværs Børneunivers

 

I forbindelse med den eksisterende skole i Kværs, opføres der et nyt børneunivers, der skal rumme vuggestue, børnehave og fritidshjem til ca. 65 børn.

Fra øst er der indgang, ad en overdækket flisegang, til i alt tre garderobe, tilhørende henholdsvis fritidshjem, børnehave og vuggestue.

Mod vest er der ét stort fællesrum, hvori, der er placeret fire ”legeboxe”, der bryder det store rum op i mere intime og overskuelige rumligheder. Ovenpå tre af ”legeboxene” er der desuden bygget hemse, der fungerer som ekstra hyggekroge og puderum, ideelle til fx højtlæsning eller hulebygning. Et nordvendt ovenlys ovenover hver af de fire ”legeboxe”, sikrer et behageligt lysindfald på hemsene.

Mod vest er der store glaspartier ud til en stor overdækket terrasse, hvilket giver en glidende overgang mellem inde og ude. Desuden sikrer den overdækkede terrasse, at børnene kan lege ude i både regn og slud.

Huset er designet, så det opfylder energiklasse 1. Udover ekstra isolering, er huset bl.a. udstyret med jordvarmeanlæg, samt 40 m2 solceller.

 

 

 


 DOWNLOAD REFERENCEARK