Projekt: Nyt områdecenter
Type: Konkurrenceforslag
Størrelse: 2.500 m2
Kunde: Varde Kommune
Samarbejdspartnere: GBL, DRIAS, AnthroConsult
Lokation: Ansager

Det nye Ansager Områdecenter

 

I slutningen af 2010 udskrev Varde Kommune, i samarbejde med Realdania, en konkurrence om at skabe fremtidens områdecenter i Ansager i Vestjylland.

Projektet tager udgangspunkt i hjemlighed for beboerne, gode arbejdsforhold for de ansatte, samt integrering i den omkringliggende by.

Det har været magtpålæggende at skabe et områdecenter, som beboerne først og fremmest opfatter som DERES hjem, frem for et PLEJEhjem. 
Derfor er der lagt stor vægt på, at de enkelte boliger er klart definerede som egne huse, som beboerne kan udpege og sige: ”Jeg bor i det hus dér.”. Det være sig både udefra gaden, og indefra fællesarealerne.

Boligerne fremstår som selvstændige gavlhuse med saddeltag, der er organiseret som rækkehuse i klynger a to til seks boliger.
De fælles daglig- og spisestuer er placeret midt mellem de to boenheder, hvor de ligger i tæt kontakt med både køkkenet og det fælles haveanlæg.
Servicebygningen, der rummer dagcenter og personalefunktioner, er placeret mod nord.

 

 


 DOWNLOAD REFERENCEARK