Projekt: Ny genbrugsplads
Type: 1. plads i konkurrence
Størrelse: ca. 2.400 m2
Kunde: ARWOS Forsyning A/S
Samarbejdspartnere: Chr. Johannsen, Rambøll
Lokation: Aabenraa Kommune
Status: Under projektering
 
ARWOS - fremtidens genbrugsplads
 
Projektet er baseret på et skitseforslag udarbejdet af Fridbjørg ApS

Fra konkurrenceprogram:
Udformningen af genbrugspladsen adskiller sig på flere punkter fra en ‘traditionel’ løsning. Når borgerne besøger Arwos møder de som det første en rampe, der fører op til et plateau som adskiller besøgende fra den tunge arbejdstrafik. Denne løsning sikrer et bedre flow og dermed en bedre oplevelse. Fra dette plateau sker fordelingen af de enkelte fraktioner, nogle i siloer (til eksempelvis haveaffald, jern m.m.), nogle i containere og/eller molokker og endeligt i særlige fraktioner i de to bygninger, der støder op til pladsen.

Forslaget lægger vægt på at synliggøre potentialet i genbrug generelt som en samfundsrelateret ressource ved netop at vise forarbejdningsprocessen samt ved at tilbyde informationer om denne.


 DOWNLOAD REFERENCEARK